Cub concentrat vegetal, fără sare, cu gust intens de legume, rapid și ușor de utilizat, fără ulei de palmier.
CARACTERISTICI CONCENTRAT SUPĂ DE LEGUME FĂRĂ SARE:
Produs bio,
Fără sare
Gramaj: 72g
BENEFICII:
Gust intens, natural: Oferă gust bogat de legume, fără arome artificiale, ideal pentru diverse preparate.
Sănătos, fără sare: Potrivit pentru diete cu restricții de sare, contribuie la reducerea consumului de sodiu.
Rapid și practic: Se dizolvă instant în lichide calde, economisind timp în bucătărie.
Fără ulei de palmier: O alegere mai sănătoasă și mai prietenoasă cu mediul înconjurător.
Versatil în bucătărie: Ideal pentru supe, ciorbe, sosuri, cereale, paste și alte feluri de mâncare.
DESCRIERE PRODUS:
Alternativă completă pe bază vegetală pentru toți cei care doresc să-și varieze dieta și să se bucure de produse sănătoase, în orice moment al zilei!
Un cub concentrat foarte practic pentru gătit, fără adaos de sare.
Concentrează savoarea legumelor și se diluează rapid în contact cu lichidele calde.
Practic, pentru a condimenta felurile de mâncare fără adaos de sare!
Nu conține ulei de palmier
INGREDIENTE:
Unt de shea*, legume 20% (roșii*, ceapă*, țelină*, morcovi*, praz*, păstârnac*), amidon de porumb*, sirop de glucoză*, zahăr alb din trestie*, extract de drojdie, condimente și ierburi aromate* (usturoi*, leuștean*, nucșoară*, pătrunjel*, țelină frunze*, turmeric*, oregano*, rozmarin*, cimbru*, ghimbir*), suc de legume concentrat* (țelină*, morcovi*, ceapă*), ulei de măsline*, caramel*, ulei de floarea soarelui*
*ingrediente provenite din Agricultura Ecologică
Origine: Agricultura UE/ non UE
Alergeni: țelină. Poate conține urme de gluten, ouă, lapte, muștar, soia
Condiții de păstrare și consum: a se păstra într-un loc uscat și răcoros, departe de lumină.
Certificare: DE-ÖKO-001
BENEFICII LA REDUCEREA CONSUMULUI DE SARE:
Dieta fără sare, în sensul reducerii cantității de sare, face posibilă limitarea factorilor de risc de hipertensiune arterială sau boli cardiovasculare, evitarea retenției de apă și în special a fenomenului picioarelor grele. După cum subliniază Federația Franceză de Cardiologie, hipertensiunea arterială este responsabilă pentru 62% din accidente vasculare cerebrale și jumătate din bolile cardiovasculare din Franța.
Reducerea consumului de sare permite prevenirea apariției evenimentelor cardiovasculare, adică decesele legate de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
Reducerea cantității de sare are, de asemenea, un efect pozitiv asupra afectării rinichilor și reduce riscul de hipertrofie ventriculară stângă.
În plus, înlocuirea sării cu condimente (piper, coriandru etc.) este benefică deoarece acestea conțin minerale care favorizează buna funcționare a organismului, precum potasiul care, spre deosebire de sodiu, elimină apa și permite contrabalansarea efectului sării. Anumite condimente au și avantajul de a facilita digestia!
UTILIZARE:
Dizolvați un cub de produs în 1/2 litri de apă fiartă.
Se utilizează pentru realizarea de supe și ciorbe, ca ajutor culinar pentru a da aromă cerealelor sau pastelor la fierbere, pentru a spori gustul bucatelor dumneavoastră și în sosuri (tocănițe de legume…).
CUI ÎI ESTE RECOMANDATĂ DIETA FĂRĂ SARE?
Astăzi, vorbim mai mult despre o dietă „săracă în sodiu” decât despre o dietă fără sare. Scopul este reducerea cantității de sare consumată, păstrând în același timp aromele și o dietă echilibrată.
Dieta cu conținut limitat de sare este indicată persoanelor care au hipertensiune arterială, în cazuri de boli cardiovasculare, în cazuri de insuficiență renală și pentru pacienții aflați în tratament cu cortizon.
Dieta standard desărată este recomandată în cazul unei stări de preeclampsie în timpul sarcinii (hipertensiune, proteinurie, creștere în greutate, edem).
În realitate, limitarea consumului de sare este recomandată pentru întreaga populație, deoarece OMS stabilește un prag de 5 grame pe zi care să nu fie depășit.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
SĂ URMEZ O DIETĂ FĂRĂ SARE ÎN CAZ DE INSUFICIENȚĂ CARDIACĂ?
Un pacient cu insuficiență cardiacă moderată, adică echilibrat de medicație și fără semne clinice, trebuie să realizeze un consum normal de sare. În cazul insuficienței cardiace severe asociate cu retenția de apă (edem mare la membrele inferioare), totuși, cantitățile de sare trebuie reduse drastic. Hipertensiunea arterială favorizează insuficiența cardiacă. Sarea duce la retenție de apă care crește tensiunea arterială. În plus, la pacienții cu hipertensiune arterială, reducerea sării face posibilă reducerea dozei de medicamente (și a efectelor secundare asociate).
Efectul sării asupra organismului nu este același pentru toată lumea. Unii oameni sunt hipersensibili la sare (rinichii lor elimină mai puțin sodiul) și trebuie să fie și mai atenți.
EXISTĂ DEZAVANTAJE LA DIETA FĂRĂ SARE?
Corpul are nevoie și de sodiu pentru a funcționa. Asumarea unei diete fără sare riscă să ducă la scăderi ale tensiunii arteriale, hiponatremie (lipsă de sodiu în sânge) și afectarea funcției renale.
O dietă echilibrată permite menținerea reacțiilor biologice naturale ale organismului. Ai nevoie de sare, potasiu, magneziu etc. În lipsa unei afecțiuni care necesită acest lucru, trebuie să dozați sarea, nu să o eliminați complet.
PRIMÉAL– inca din 1989 una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.
Sare de Himalaya fina, 100% naturala extrasa din depozitele antice din muntii Hymalaya, pura (certificat Amfori BSCI), nerafinata, nealbita, fara microplastic
Sos de rosii bio, tip bolognese, din pulpa de rosii proaspete, rosii uscate, soia si condimentate cu ulei, morcovi si condimente. Perfect pentru paste.
Alge bio provenite din Oceanul Atlantic, culese manual, deshidratate, bogate in fibre, proteine si iod, fara gluten in mod natural, utilizate ca atare sau la preparare de supa miso, salata, omlete, cus cus