Sorg: cereală fără gluten, bogată în fibre, ideală pentru diverse preparate culinare.
CARACTERISTICI:
produs bio,
fără gluten
sursă de fibre
Gramaj: 400g
BENEFICII
Valoare nutrițională ridicată
Sorgul are 22 de grame de proteine într-o porție de 1 cană (192 de grame) de cereale integrale gătite. În medie, asta înseamnă că sorgul conține 43% din aportul zilnic de proteine.
O porție conține, de asemenea, 47% din fierul recomandat zilnic și 55% din aportul de fosfor. De asemenea, este o sursă bună de magneziu, cupru, calciu, zinc și potasiu.
O porție de sorg conține, de asemenea, aproximativ 30% din aportul recomandat de niacină și tiamină. Aceste vitamine ajută la metabolizare și la absorbția corectă a carbohidraților și a nutrienților.
Îmbunătățește sănătatea digestivă
Sorgul este una dintre cele mai bune surse disponibile pentru fibre alimentare. O porție conține 48% din aportul zilnic recomandat de fibre.
Fibrele sunt vitale pentru funcția digestivă generală, menținând tractul digestiv în mișcare și, desigur, prevenind constipația. Fibrele ajută și la reglarea zahărului din sânge, la scăderea colesterolului și la prevenirea diverticulitei, hemoroizilor, calculilor biliari și la rinichi.
Aliment cu multiple utilizări
Sorgul este un tip de cereală foarte versatilă. Cel mai bine este consumat în forma sa de cereale integrale pentru a obține cea mai bună nutriție. Se poate prepara la fel ca orezul.
Sorgul se înmoaie întreg peste noapte pentru a se descompune enzimele, făcându-l mai digerabil. Apoi fierbeți-l în apă de trei ori mai mult timp, de aproximativ o oră sau până când se înmoaie. De asemenea, poate fi gătit într-un cuptor cu aburi de orez sau într-un cuptor lent.
Făina de sorg devine un înlocuitor popular fără gluten pentru făina de grâu în produsele de panificație. În unele țări, sorgul este consumat sub formă de terci sau fiert direct în diverse feluri de mâncare. Pâinea injera etiopiană poate fi făcută din sorg, precum și din multe beri fără gluten și chiar din biocombustibili.
Pe măsură ce popularitatea sa crește, sorgul devine mult mai comun în magazinele alimentare și piețe. Este cu siguranță o cereală care merită un loc la mesele noastre.
DESCRIERE PRODUS:
Sorgul (Sorghum vulgare L.), este o cereală care aparține familiei graminacee. Originară din Etiopia, este foarte răspândită în Africa, America Centrală și Asia de Sud, fiind a cincea în ordinea importanței, după porumb, orez, grâu și orz.
Sorgul este una dintre primele plante care au fost cultivate, fiind deja cunoscută în epoca greco-romană.
Sorgul are un conținut ridicat de fibre și se pretează la prepararea de plăcinte și supe, sau fiert și asezonat cu legume și leguminoase.
INGREDIENTE:
Sorg decorticat* *ingredient provenit din Agricultură Ecologică
Ambalat în atmosferă protectoare
Poate conține urme de soia, nuci, susan
Țara de origine: Agricultura Italia
Fabricat în Italia
Certificator: Bioagricert
Certificat: IT-BIO-006
PREPARARE ȘI CONSUM:
Este recomandat un control vizual al produsului înainte de utilizare.
Spălați bine boabele, apoi clătiți bine sub jet de apă pentru a îndepărta orice impurități.
Se lasă apoi boabele la înmuiat într-o cantitate suficientă de apă. Timp de înmuiere: 3 ore.
Sorgul se gătește prin fierbere ca orezul sau altă cereală. Raport produs/apă pentru gătit: 1:3 (am corectat raportul 3:1 care era inversat). Timp de gătire: 35 de minute.
CONDIȚII DE PĂSTRARE:
A se păstra într-un loc uscat, ferit de căldură și lumină.
Sorgul conține o mare varietate de fitochimice benefice care acționează ca antioxidanți în organism, cum ar fi taninuri, acizi fenolici, antociani, fitosteroli și policosanoli.
De fapt, stratul de tărâțe de sorg are cantități semnificativ mai mari de antioxidanți decât fructele precum afinele, căpșunile și prunele.
Antioxidanții ajută la încetinirea îmbătrânirii, iar alimentele bogate în antioxidanți au fost legate de un risc mai scăzut de boli de inimă, cancer, diabet de tip II și, de asemenea, unele boli neurologice.
Se crede că substanțele fitochimice antioxidante sunt principalul motiv și s-a dovedit că reduc colesterolul din sânge și previn coagularea arterială.
ESTE SORGUL BUN PENTRU DIETELE FĂRĂ GLUTEN?
Sorgul este un aliment sigur de mâncat pentru cei cu boală celiacă. Journal of Agricultural and Food Chemistry a publicat un studiu care a analizat genomul sorgului pentru a determina dacă acesta conținea proteine din gluten. Ei au confirmat că glutenul este absent în toate soiurile de sorg.
Probios vă oferă în gama Altri Cereali produse garantate fără gluten, certificate, realizate pe bază de plante erbacee ca alternative la porumb și orez, cu un gust inconfundabil și cu un conținut mare de nutrienți: meiul, hrișca, quinoa, ovăzul, năutul și lintea sunt ingredientele acestei noi game.
Mix Bio paine fara gluten cu hrisca este ideal pentru cei care doresc să prepare o pâine sănătoasă și delicioasă acasă, fără a compromite calitatea sau gustul.
Mix faina fara gluten pentru clatite, gofre, pancakes, cu germeni de hrișcă si nucă de cocos, o opțiune rapidă, sănătoasă și delicioasă pentru preparatele preferate vegane, ecologice. Gata in 10 minute
Amidonul de porumb bio ingredient esențial pentru deserturi și preparate fără gluten, o alternativă excelentă la făina de grâu, fiind ușor de folosit și versatil în diverse rețete.
Paste fără gluten bio, semiintegrale, format penne, a căror combinație de culori este dată de ingredientele din compoziție: orez, quinoa, amarant, sfeclă, curcuma.
Paste fără gluten bio din linte roșie Probios sunt potrivite pentru dietele speciale, dar și o sursă excelentă de nutrienți o alegere ideală pentru cei care doresc să își diversifice alimentația, alegând o variantă sănătoasă,
Paste fără gluten bio din năut Caserecce Probios sunt potrivite pentru dietele speciale, dar și o sursă excelentă de nutrienți, o alegere ideală, sănătoasă pentru cei care doresc să își diversifice alimentația.